Burna sjednica Skupštine FK Sloboda: Teške riječi, optužbe, napuštanja sjednice…

by admin
| 20:02

Skandiranjem „Sloboda šampion“, „Husrefe, majstore…“, započela je današnja sjednica Skupštine FK Sloboda. U vedrom i optimističnom raspoloženju nizale su se tačke dnevnog reda, diskusije…

 

Scenario je kakav bi svaki iskreni poklonik crveno-crnih boja s radošću gledao i slušao. Nažalost, uvod teksta ne odgovara raspletu događaja na Skupštini FK Sloboda, koja će ostati upamćena po teškim riječima, optužbama, napuštanjima i sveopštem javašluku – piše sportsport.ba.

Sukus današnje sjednice Skupštine FK Sloboda glasi da je Zlatan Begić privremeno na poziciji predsjedavajućeg naslijedio Mirsada Muharemagića te da je verifikovan Upravni odbor. 

Počelo je s diskusijom profesora Zlatana Begića, koji je sugerisao da se shodno statutarnim odredbama oforme svi klupski organi. Zatim su se nizale diskusije Sulje Dorića, Ramiza Ramadanovića, Bahrudina Hadžihrustića… I sve je otišlo u Honduras. 

Aktuelni predsjednik UO Azmir Husić potom je dostavio papir, bolje rečeno izjavu, na kojem je pisalo kako neće potraživati uložena novčana sredstva u Slobodu sve dok klub ne postane eventualno dioničarsko društvo ili bude privatizovan. 

Kao šlagvort za takav potez poslužila mu je diskusija Sulje Dorića, koji je rekao kako je klub spašen na osnovu pozajmica, onako kako su ga spašavali i prethodnici Azmira Husića. 

Husić je potom uzvratio Doriću riječima da je „problem“ u tome što možda nije zadovoljio njegove strasti kada je od njega tražio pomoć. Dorić je uzvratio da je od Husića tražio pomoć kada mu je majka bila bolesna i da je dobio 200 KM.

Ubrzo su Skupštinu FK Slobode napustili Dorić, delegat Asim Hadžiselimović, navijač Asmir Husanović – Kareli. 

Ni nakon toga nije se prestalo sa optužbama. Husić je u jednom trenutku rekao predsjedniku Mirsadu Muharemagiću kako ga očima ne može gledati, a Muharemagić mu je uzvratio kako nikada neće dozvoliti da Husić iščlani FK Slobodu iz Sportskog društva Sloboda…

I tako dalje i tako redom. Žalosno i tužno za klub koji maršira ka stotom rođendanu. Naredna sjednica je iduće srijede kada će se u članstvo prvo izabrati Kemal Kurević, a potom i imenovati za predsjednika Skupštine. Upravni odbor Slobode pored Husića sačinjavaju Ekrem Ibrić, Sabahudin Vugdalić, Dragan Iširlija i Amer Karabegović. 

(TI/sportsport.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.