Sastanak u Tuzli: Kako poboljšati cestovni promet u FBiH?

by admin
| 16:25
1211_saobracaj
  •  
  •  
  •  
  •  

Krajem prošle sedmice u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Mostar održan je radni sastanak vezan za problematiku iz oblasti funcionisanja cestovnog prometa na području FBiH.

Radnom sastanku su prisustvovali predstavnici federalnog ministarstva prometa i komunikacija i to: pomoćnik ministra sektora prometa, stanica tehničkog pregleda i cjevovoda Željko Matoc, šef odsjeka cestovnog prometa Sanja Rahić, stručni savjetnik za cestovni promet Nedžad Lisak kao i i predstavnici kantonalnih ministarstava zaduženih za oblast cestovnog prometa.

Na sastanku su između ostalog razmatrane aktuelnosti u oblasti cestovnog prometa, aktivnosti na izradi Daljinara i minimalnih vremena vožnji na području svih deset kantona odnosno Federaciji BiH kao i inicijative za izmjenu propisa sa ciljem stvaranja ambijenta za nesmetan rad privrednih subjekata iz oblasti cestovnog prometa.

Takođe na sastanku su razmatrani i zahtjevi za otvaranje novih stanica tehničkog pregleda na području pojedinih kantona na području Federacije BiH.

Svi učesnici sastanka su naglasili da se u narednom periodu trebaju intenzivirati aktivnosti na stvaranju neophodnih pretpostavki (poboljšanje institucionalnog i zakonskog okvira) sa ciljem da se privrednim subjekatima iz oblasti cestovnog prometa omogući lakši i efikasniji rad odnosno da se zadrži nivo obima proizvodnje i zaposlenosti na dosadašnjem nivou, odnosno da u narednom periodu dođe do povećanja obima prijevoza i povećanja broja zaposlenih.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.