Potpisani ugovori: Kroz projekte Vlada TK prema sportskim klubovima usmjerila 1.037.664,00 KM

by admin
| 18:30
0911_ugovori
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona organizovalo je danas potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2012. godinu.

Za sufinansiranje 156 projekata iz Budžeta Tuzlanskog kantona izdvojeno je oko 1.037.664,00 KM.

Vlada TK putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine podržava aktivnosti iz oblasti sporta.

Svjesni smo da iznos sredstava koji smo ove godine planirali za ovu namjenu nije dovoljan kada se uzme u obzir kvalitet i broj projekata koji zaslužuju da budu podržani od strane Vlade Tuzlanskog kantona. Nadamo se da će sredstva koja smo danas dodijelili dobro doći nosiocima sportskih aktivnosti u realizaciji planiranih aktivnosti. Svakako nam je želja da Tuzlanski kanton, kada su u pitanju sportski rezultati, ponovo dobije značaj kakav je nekada imao –  kazala je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović.

Potpisivanju ugovora ispred Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta prisustvovali su: Jasminka Kurević, pomoćnik ministra za ekonomsko-finansijske poslove i Zlatko Dukić, pomoćnik ministra za kulturu i sport.

Predstavnici iz oblasti sporta koji su danas potpisali ugovore istakli su posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine pružaju ovim institucijama u realizaciji njihovih projekata.  institucijama u realizaciji njihovih projekata – saopšteno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.