Nova pravila: Borci iz TK-a do nepovratnih sredstava samo preko jedinstvenih lista

by admin
| 14:36
vlada_tk
  •  
  •  
  •  
  •  

U cilju efikasnijeg rješavanja aktualnih pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite na području Tuzlanskog kantona danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona održan radno – stručni i konsultativni sastanak, ministra za boračka pitanja Zijada Mahmutovića i rukovodioca općinskih službi boračko invalidske zaštite sa područja našeg kantona.

Ovom prilikom razgovaralo se o aktivnostima na provođenju tri trenutno aktualna projekata, a radi se o dodjeli nepovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje, dodjeli beskamatnih kredita i stipendiranju učenika i studenata iz boračke populacije.

Kada je u pitanju dodjela nepovratnih sredstava ministar Mahmutović je istakao da će nastojati da se u narednom peridu formira jedinstvena rang lista za dodjelu sredstava, te da se dodjela vrši direktno putem Ministarstva, a ne putem općinskih službi kako je to bio slučaj do sada.

Također, bilo je govora i o eventualnom izdvajanju određenih sredstava za brže i lakše zapošljavanje pripadnika ove populacije.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.