Izbori u SDP-u: Enver Bijedić predsjednik Kantonalnog, Slađan Ilić Gradskog odbora Tuzla

by admin
| 20:48

Na unutarpartijskim izborima SDP BiH, koji su danas održani po principu „jedan član – jedan glas“, Kantonalni i Gradski odbor Tuzla dobili su nove predsjednike – piše Bportal.ba.

 

Tako je ubjedljivim rezultatom, tačnije, natpolovičnom većinom, za novog predsjednika Gradskog odbora SDP Tuzla izabran Slađan Ilić, čime je zamijenio Mirsada Bakalovića. Ilić, koji je do sada obavljao funkciju sekretara GO SDP Tuzla, osvojio je 586 glasova, dok je za prvog pratioca, doktora Ervina Alibegovića, glasalo 289 partijskih drugova.

Ubjedljiviji rezultat ostvario je u izboru za predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a i Enver Bijedić. Za njega je glasalo 3.220 birača u TK, pa su tako konkurenti Aziz Čačković i Munib Jusufović, ostvarili zanemariv broj glasova.

– Demokratki princip „jedan član – jedan glas“ je novina na političkoj sceni u BiH. Uradili smo bitne pomake na demokratizaciji, a današnji rezultati su više nego očiti. Pobijedila je demokratija i drago mi je što je izborni proces protekao bez ijednog problema-kazao je Bijedić.

On je i ranije bio na fukciji predsjednika Kantonalnog odbora, te će tako samo nastaviti rad predsjednika.

Vezani tekst:  Raskol u tuzlanskom SDP-u: Jedni navode da su izbori već namješteni, drugi se pozivaju na Statut!

(Tuzlainfo/Bportal.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.