Projekat vrijedan 14.250 eura: Austrijanci donirali lektire za 15 škola!

by admin
| 9:22
0211_lektire
  •  
  •  
  •  
  •  

Donacija H.Stepic C.E.E. fondacije za osnovne škole sa područja Bijeljine, Zvornika, Srebrenice, Brčkog, Lopara, Čelića, Kalesije, Kladnja, Živinica,  Sapne i Tuzle okončana je uručenjem paketa školskih lektira za biblioteku u OŠ „Slavinovići“ u Tuzli.

Donacijom je ukupno obuhvaćeno 15 osnovnih škola, a ukupna vrijednost doniranih sredstava od strane Stepic fondacije je 14.250 EUR. Projekat je implementiralo Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču.

Edis Hodžić, direktor Osnovne škole „Slavinovići“ iskazao je zahvalnost  Fondaciji Stepic i Austrijsko-bosanskom udruženju Medo na donaciji  ovoj školi. On je istakao da je, usljed teške ekonomske i društvene situacije, nabavka knjiga u školskim bibliotekama u ovoj školi skoro nemoguća.  “Našoj biblioteci je uručeno 160  školskih lektira, što je zaista velika pomoć. Zahvaljujemo se profesoru Mehmedaliji Gutiću i Stepic fondaciji za ovu inicijativu”, kazao je Hodžić.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas u prilici ozvaničiti završetak još jednog uspješnog projekta H.Stepic C.E.E. Fondacije u Bosni i Hercegovini. Pomoć u nabavci školskih lektira za biblioteke u osnovnim školama u siromašnijim područjima i područjima gdje žive povratnici sigurno je akcija koja zaslužuje svaku pohvalu. Sigurno je da će učenici ovih 15 škola kojima smo donirali knjige za biblioteke lakše savladati nastavno gradivo i unaprijediti postojeća znanja“  izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke i predstavnik H. Stepic C.E.E.  fondacije u Bosni i Hercegovini.

Humanitarna fondacija H. Stepic CEE Charity, koja je finansirala ovaj projekat, osnovana je od strane Herberta Stepica, generalnog direktora Raiffeisen Internationala u Beču, a radi pružanja pomoći djeci, omladini i ženama sa područja Centralne i Istočne Evrope, uglavnom na području u kojem djeluje Raiffeisen Bank International.

H. Stepic C.E.E. Charity je osim ovog projekta, podržala i niz drugih značajnih projekata kao što su projekat socijalno stanovanje u Ilijašu, centar Koraci nade u Tuzli, centar Leptir u Srebrenici, projekat nabavke udžbenika i obezbjeđivanje prijevoza za siromašne i učenike povratnike u Bosanskoj Krupi, te projekat nabavke školskog pribora za socijalno ugroženu djecu i djecu povratnike na području Sjeveroistočne Bosne, koji je takođe realizovan u saradnji sa Udruženjem Medo.

(TI) / Foto: Predaja lektira u OŠ “Slavinovići” u Tuzli

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.