MIOS obilježava Dan štednje: Tuzlanski osnovci u sedam škola uče o značaju štednje!

by admin
| 19:02
2704_tusanj
  •  
  •  
  •  
  •  

Međunarodno Udruženje “Interaktivne otvorene škole“ – ( www.ioskole.net ) organizuje obilježavanje Međunarodnog dana štednje u partnerstvu sa osnovnim školama koje su uključene u projekat.

Tokom ove manifestacije će učestvovati sedam osnovnih škola iz opštine Tuzla: OŠ “Bukinje”, OŠ “Brčanska Malta”, OŠ “Kreka”, OŠ “Miladije”, OŠ “Pasci”, OŠ “Solina”, OŠ “Tušanj”.

Tokom 29. 10. – 02. 11. 2012. škole će realizirati niz aktivnosti, te pozivati javnost na važnost razvijanja i jačanja dječijih socijalnih i finansijskih kompetencija za buduće odgovorne građane.

U sklopu aktivnosti nastavnici i učenici uključeni u projekat su ugovorili posjet poslovnicama Uni Credit banke, NLB banke i Nove banke.

Škole žele poslati poruku o važnosti štednje koja uključuje novac, ali i prirodne i materijalne resurse oko nas, te racionalne upotrebe istih.

Povodom iste manifestacije MIOS je uspostavio saradnju sa udruženjem “U plusu”, koje će u zainteresiranim školama organizirati radionice za učenike i nastavnike na temu štednje, kućnog budžeta, prava i zaštite korisnika.

Manifestacija obilježavnaja Međunarodnog dana štednje je dio projekta “Aflatoun – socijalno i finansijsko obrazovanje“, koji MIOS realizira na području opštine Tuzla a pod finansijskom podrškom Uni Credit Fondacije i Mozaik Fondacije.

(TI) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.