U HDZ BiH Tuzla zadovoljni izbornim rezultatima: Osvojili 2609 glasova i dva vijećnička mjesta!

by admin
| 10:32
2910_hdz
  •  
  •  
  •  
  •  

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Tuzla nakon objavljenih utvrđenih rezultata Lokalnih izbora 2012. godine izražava puno zadovoljstvo svojim postignutim izbornim uspjehom u Tuzli.

HDZ je u Tuzli osvojio 2609 glasova i u novom sazivu Općinskog vijeća imat će dva vijećnika, Ivicu Kovačevića i Jasminku Mijatović.

„Zahvaljujem biračima koji su dali povjerenje kandidatima HDZBiH i u njima prepoznali političku snagu koja će štititi njihove interese iz djelokruga lokalne zajednice. Općinski odbor HDZBiH Tuzla ostaje posvećen dizanju kvalitete života svih građana Tuzle u naseljima gdje žive i ravnomjerno na prostoru cijele Općine“, poručio je Ivica Kovačević, predsjednik Općinskog odbora HDZBiH Tuzla.

Kovačević je posebno zadovoljstvo iskazao činjenicom da je HDZBiH pobijedio u šest tuzlanskih mjesnih zajednica te u još pet dobio mogućnost značajno sudjelovati u radu mjesne samouprave kroz savjete mjesnih zajednica. Također je iskazao uvjerenje da će HDZBiH svoj puni politički kapacitet u Tuzli u interesu svih građana moći iskazati jedino ako će biti dio većine u Općinskom vijeću.

HDZBiH Tuzle je vodio pozitivnu predizbornu kampanju, promovirajući vlastite vrijednosti i politička načela ravnopravnosti ljudi i životnog prostora, ostavljajući biračima da prosuđuju o politikama i učincima drugih.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.