Počinje A2 košarkaška liga BiH: Falkonsi odustali, Sloboda igra sa drugim timom!

by admin
| 12:10
1212_odzak
  •  
  •  
  •  
  •  

Narednog vikenda počinje i A2 košarkaška liga BIH – grupa Sjever, kojom će se kao i prethodnih godina rukovoditi iz kancelarije RKS Tuzla.

U ligi će učestvovati deset ekipa iz Tuzlanskog, Posavskog, Zeničko-dobojskog i Unsko-sanskog kantona.

Za razliku od prošle sezone u ligi neće biti ekipa Srednjoškolca iz Kaknja i Salinas Falconsa iz Tuzle, koje su odustale od takmičenja, dok će ekipa Travnika u ovoj sezoni učestvovati u A2 ligi Jug, gdje učestvuju kubovi iz Sarajevskog, Bosansko-podrinjskog, Hercegovačko-neretvanskog, a sada i Srednje-bosanskog kantona.

Novi članovi lige su Gračanica, Nets Zenica, a sa drugom ekipom nastupit će i OKK Sloboda.

– U novoj sezoni prvi puta imamo i doigravanje u kojem učestvuju po dvije prvoplasirane ekipe iz dvije A2 lige, koje će dati dva predstavnika za A1 ligu BiH. Također, usvojeno je i pravilo da u utakmici mogu nastupiti samo dva igrača starija od 30 godina, dok u petorci na terenu u svakom momentu mora biti jedan igrač od 20 godina ili mlađi – rekao nam je Nermin Kasumović, komesar lige.

O favoritima za prva dva mjesta još uvijek je rano govoriti, a među pretedente za ulazak u rang više mogu se ubrojati Bihać, Živinice 78, te Odžak.

U prvom kolu koje se igra 27. i 28. oktobra sastaju se: Gračanica – Odžak, Gradina – Živinice 78, Bihać – OKK Zenica, Gradačac – Nets, Litva – OKK Sloboda.

Tuzlainfo / N. Ć./ Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.