EURELSMED: Za „Razvoj konkurentnosti poslovnih zona u općini Tuzla“ 500.000 eura!

by admin
| 10:50
2610_eurelsmed
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstavnici Općine Tuzla su u utorak u Sarajevu, učestvovali na završnoj konferenciji projekta pod nazivom „Podrška izgradnji institucionalnih kapaciteta za regionalni i lokalni ekonomski razvoj i razvoj malih i srednjih preduzeća (EURELSMED).

Svrha ovog projekta je u osnovi stvaranje uslova za održivi razvoj sa poticanjem ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. U toku perioda implementacije ovog projekta, gotovo sve općine u BiH su u različitim formama učestvovale u njegovoj realizaciji.

Zahvaljujući kvalitetno osposobljenim ljudskim resursima, Općina Tuzla je vodeća lokalna uprava u BiH, potpuno spremna za pripremu i implementaciju projekata po evropskim i međunarodnim standardima upravljanja projektima.

Na tom osnovu, uz podršku EURELSMED programa, pripremljen je projekat pod nazivom „Razvoj konkurentnosti poslovnih zona u općini Tuzla“, vrijednosti oko 500.000 eura, čija je namjena proširenje kapaciteta i poboljšanje uslova poslovanja korisnika u poslovnim zonama na području općine Tuzla.

Ovaj tuzlanski projekat je izabran između 50 općinskih projekata i prezentiran na konferenciji.  

Jedan od ključnih opredjeljenja nove Strategije razvoja općine Tuzla do 2026. godine je ubrzanje ekonomskog razvoja i unapređenje konkurentnosti privrede.

S tim u vezi, u narednom periodu planira se poticanje razvoja tehnološki intenzivnih djelatnosti uz masovnu primjenu informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovnim servisima, kao i razvoj poduzetničke infrastrukture kao što su poduzetničke zone, poslovni inkubatori, trening centri, istraživačko-razvojni centri, u suradnji sa Univerzitetom Tuzla, međunarodnim razvojnim agencijama i poslovnim sektorom.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.