FK Sloboda pred kolapsom: Sadašnja Uprava optužuje bivše!

by admin
| 20:05
2903_sloboda_2
  •  
  •  
  •  
  •  

S obzirom da se proteklih dana pojavila informacija o tužbama bivših igrača FK “Sloboda“ Tuzla koji traže određena sredstva iz ugovora, iz FK Sloboda su se oglasili saopštenjem za javnost u kojem se navodi:

Novoformirana Uprava FK“Sloboda“ Tuzla od dana preuzimanja kluba 15.07.2012 godine čini sve kako bi obezbjedila što kvalitetnije uslove za takmičenje u Federalnoj ligi BiH i tražimo modus efikasnijeg funkcionisanja kluba čije poslovanje i trenutni rang takmičenja nisu na nivou koji navijači i ljubitelji FK“Sloboda“ Tuzla priželjkuju.

Ovom prilikom želimo istaći da sadašnje rukovodstvo nema ništa sa pristiglim tužbama pojedinih igrača, a imamo najavu da su i druge tužbe spremne protiv FK“Sloboda“ Tuzla (bivši trener Glavaš traži na ime dugovanja preko 100.000,00 KM) jer su Ugovori sa visokim iznosima potpisani sa bivšom Upravom, o čemu će Upravni odbor kluba posvetiti posebnu pažnju u narednom periodu i o čemu će javnost biti upoznata.

Na osnovu uvida u dokumentaciju (spisak tužbi i obaveza kluba prema dobavljačima), ukoliko iste budu realizovane, klub će se naći u nezavidnom položaju, jer zbog neizmirenja obaveza FK „Sloboda“ Tuzla može biti izbačena u najniži rang takmičenja. Klub će učiniti sve da se što prije utvrdi pravo finansijsko stanje u klubu i tražit će pomoć od nadležnih institucija da preispita poslovanje kluba imajući u vidu činjenicu da u zadnje tri godine nije usvojen završni račun kluba.

Iz navedenih razloga planirana sjednica Skupštine kluba iz oktobra mjeseca održat će se odmah posle završetka prvog djela nogometnog prvenstva Prve lige Federacije BiH, kako bi članovima Skupštine obezbjedili kompletnu dokumentaciju poslovanja kluba.

U ovom momentu jedino finansiranje FK“Sloboda“ Tuzla vrši se od strane Općine Tuzla putem Sportskog društva Sloboda i članova Upravnog odbora kluba – navodi se u saopštenju FK Sloboda.

 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.