(FOTO) Godišnjica postojanja Doma zdravlja Tuzla: Nagrađeni najbolji uposlenici

by admin
| 8:40
2010_dz1

Tradicionalnom svečanošću na kojoj su sinoć, u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, dobili priznanja najzaslužniji ljekari i uposlenici ove ustanove, okončan je niz aktivnosti kojima je obilježen 89. godišnjica postojanja JZU Dom zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla.

 

Plaketu doktora godine dobila prim. dr. Maida Akšamić, šef Poliklinike za očne bolesti, a Odjeljenje za ocjenu radne sposobnosti – Služba specifične zdravstvene zaštite Medicina rada nagrađena je za Službu – radnu jedinicu godine.

 

Na osnvu glasova iz svih radnih jedinica odlučeno je da plaketu zdravstvenog tehničara godine dobije Ivanka Mastikosa, odgovorna medicinska sestra Poliklinike za patologiju sluha, glasa i govora, a priznanje za najboljeg zaposlenika medicinske struke otišlo je u ruke Budimka Filipovića, višeg RTG tehničara u Odjeljenju Radiologije – Službe medicinske dijagnostike.

 

U  kategoriji nemedicinske struke,  priznanja su dobili Emir Čolo, radnik održavanja medicinske i stomatološke opreme u Odjeljenju informatike – Služba tehničkih poslova i Nedim Mulasalihović, vozač u Odjeljenju saobraćaj i održavanje vozila – Služba hitne medicinske pomoći.

 

Nakon oficijelnog dijela programa uposlenici JZU Dom zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla i njihovi gosti, važan dan njihovom kolektivu su obilježili prigodnim slavljem.

 

Tekst i foto: B. K.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010_dz4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010_dz5