Osipa se Upravni odbor FK Sloboda: Nermin Čolić podnosi ostavku!

by admin
| 12:39
2903_sloboda_2
  •  
  •  
  •  
  •  

Loši rezulatati koji od samog početka ove sezone prate FK Sloboda, evidentno nisu jedini problem u klubu sa Tušnja.

 

Nova Uprava na čelu sa Mersedom Kovačevićem, i pored obećanja, još uvijek nije uspjela napraviti veće pomake u klupskoj organizaciji, a što je već trebalo rezultirati navijačkom groznicom, privlačenjem sponzora i punom klupskom kasom, koja je osnov za povratak u društvo najboljih.

 

Kako sada stvari stoje, u narednom periodu „crveno-crni“ bi se mogli naći u još većim problemima, jer se klupska Uprava počela osipati.

 

Prije više mjesec dana ostavku na članstvo je dao privatni poduzetnik Fuad Baraković, a prošle sedmice, kako nam je potvrđenou klubu, i Nermin Čolić, vlasnik firme Bony.

 

Bez dva,od devet članova, Upravni odbor je dobro „okrnjen“. Posebno, ukoliko se uzme u obzir da su oba člana svrstavani u kategoriju onih koji su trebali konstantno finansijski pomagati klub.

 

Sličnim situacijama smo imali priliku svjedočiti i u godinama ranije, kada su se uprave mijenjale, obećavale „med i mlijeko“, a u konačnici pravili tek kozmetičke promjene.

 

Začarani krug na Tušnju se i dalje okreće, malo novih imena, a ostalo je isto kao i u posljednjih dvadeset godina. Ustvari, gore, sad Sloboda igra sa Braniteljem, Goraždem, Podgrmečom…

 

Tuzlainfo / A. V./ Foto: Ilsutracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.