Završen Festival piva u Tuzli: Ni kiša nije pokvarila tri dana dobre zabave!

by admin
| 8:06
1510_festival_piva
  •  
  •  
  •  
  •  

Prvi Internacionalni festivala piva „Oktobar fest 2012.“ u organizaciji Pivnice „Boris“, koji se održavao u Tuzli od 11. do 13. oktobra zvanično je i zatvoren.

 

Festival je organizovan na platou ispred Mercator Centra u Tuzli i bez obzira na kišu koja je padala, posjetitelja, ljubitelja piva i dobre zabave nije nedostajalo. Tokom tri dana posjetiteljima je ponuđeno kvalitetno pivo, roštilj i bogat prateći sadržaj.

 

– Pored promocije proizvođača piva i hrane, jedan od ciljeva je svakako i bogaćenje sadržaja u gradu. Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Tuzla i načelniku Jasminu Imamoviću, koji su nam svojom podrškom na profesionalan način pomogli u organizaciji „Oktobar festa 2012.“, te se nadamo nastavku uspješne saradnje i u narednim godinama – istako je Željko Jelinić, organizator Festivala.

 

Učešće na festivalu uzela su renomirana imena u svijetu piva te proizvođači hrane, a Festival je pratio i bogat kulturno – zabavni i animatorski program, kao i nagradne igre.

 

Tako su prvog dana Festivala nastupili tamburaši koji su dodatno zagrijali atmosferu među posjetiocima, dok je u petak organizovano javno gledanje kvalifikacione utakmice fudbalskih reprezentacija Grčke i Bosne i Hercegovine. Pored ovoga u završnoj večeri nastupili je grupa Balsika, a atmosferu je dodatno zagrijala i Zumba party.

 

Događaje na Festivalu pratio je i BHR1 i emisija “Vikend vidikovac” sa voditeljicom Vanjom Iličić, koji je u subotu imao mobilni studio na bini Festivala.

 

Pokrovitelj manifestacije bili su Federalno ministrastvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK i Općina Tuzla.

 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.