Održana Skupština OK Sloboda: Klub poslovao pozitivno, formiran i muški tim

by admin
| 16:06

U Tuzli je održana redovna godišnja izvještajna Skupština Odbojkaškog kluba Sloboda. Na dnevnom redu našla se analiza rada kluba u 2014. godini i projekcija budućih aktivnosti tokom ove godine.

Prilikom diskusije o Izvještaju o radu kluba u 2014. godini moglo se čuti da je prošla godina bila vrlo teška za klub u organizacionom smislu. Naime, sredinom prošle godine Sloboda je ostala bez rukovodstva i klub je u tim trenucima bio prepušten sam sebi i na rubu gašenja. Međutim, samo mjesec prije početka takmičarske sezone, u posljednjem trenutku, u klubu se okupila grupa entuzijasta, za šefa stručnog štaba vraćen je Almir Žilić, pa je klub ekspresno konsolidovan i pripremljen za ponovno uključenje u premijerligaško takmičenje. Bio je to ključni korak ka kasnijim uspjesima u minuloj takmičarskoj sezoni u kojoj su odbojkašice Slobode uspjele ustvariti najbolji plasman u kratkoj historiji – polufinale doigravanja za prvaka.

Prošla godina, kao i za većinu sportskih kolektiva u našoj zemlji, u finansijskom smislu bila je jako teška za Slobodu. Na ovogodišnjoj Skupštini konstatovano je da je klub knjigovodstveno poslovao pozitivno, ali isto tako i da prikupljena sredstva ne mogu u potpunosti pokriti rashode potrebne za jednu takmičarsku sezonu. Članovi Skupštine u tome smislu dali su dodatna zaduženja Upravnom odboru da se konstatno radi na punjenju budžeta kluba kako bi se u budućnosti izbjegle neželjene posljedice.

Na skupštinskom zasjedanju usvojene su i smjernice za razvoj kluba tokom 2015. godine. Najveća novost jeste da će u klubu odsad djelovati i muška ekipa. Josip Vojnić imenovan je za koordinatora muške odbojkaške ekipe Slobode, a njegov i zadatak njegovih saradnika bit će da oforme sve muške selekcije i počnu takmičenje u odgovarajućem rangu. Ovo je, svakako, dobra vijest za tuzlansku mušku odbojku, jer će nakon dužeg vremena u Tuzli priliku dobiti i odbojkaši.

Ovom prilikom sve skupštinske komisije iznijele su svoje programe rada za ovu godinu, ali i za period do 2019. godine. Između ostalog, prioritetni zadaci jesu pokretanje škole odbojke Slobode, odgovarajuća medijska i marketinška prezentacija, privlačenje publike na odbojkaške utakmice itd.

Stručni štab predstavio je svoju viziju ženske seniorske ekipe za sezonu 2015/2016. Tu se ističe da ambicije Slobode ponovo neće biti male, a planirano je ciljano popunjavanje ekipe sa 3-4 igračice kako bi se stvorila još jača konkurencija i otklonili nedostaci iz prethodnih sezona.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.