Donacija iz Saudijske Arabije: Kompleti knjiga za sve škole u TK-u

by admin
| 13:42

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta danas je ministrica Mirsada Begović, sa saradnicima upriličila sastanak sa direktorom Centra za kulturu “Kralj Fahd” pri Ambasadi kraljevine Saudijske Arabije, prof.dr. Khalidom AdDamighom i njegovim saradnicima saopšteno je iz MONKS-a TK.

Sastanku je prisustvovao i direktor JU Narodna i univerzitetska Biblioteka “Derviš Sušić” u Tuzli, Edin Jahić. Biblioteka je ujedno i domaćin za realizaciju projekta, koji je pokrenuo Centar za kulturu “Kralj Fahd”. Radi se o donaciji kompleta od 12 knjiga iz oblasti informatike na našem jeziku, koju će donirati svim osnovnim i srednjim školama, kao i bibliotekama u Tuzlanskom kantonu.

U Bosni i Hercegovini naročiti interes su pokazali za ulaganje u obrazovanje, tako da imaju namjeru u tom pravcu pomagati ljude širom BiH. Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Mirsada Begović je istakla da je svaki vid pomoći dobrodošao, te izrazila zahvalnost za donaciju, jer smatra da će biti od koristi u obrazovanju i sticanju vještina iz oblasti informatike. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.