(FOTO) U Tuzli počeo Festival piva: Promotivne cijene, muzika i druženje!

by admin
| 9:22
1210_pivo4
  •  
  •  
  •  
  •  

Svečanom ceremonijom ispred Mercator Centra u Tuzli, sinoć je zvanično počeo Prvi Internacionalni festival piva „Oktobar fest 2012“ koji će trajati do 13. oktobra.

Simboličnim točenjem piva Festival je otvorio Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla koji je tom prilikom istakao da je  Tuzla domaćin mnogim međunarodnim manifestacijama i zahvaljujući entuzijazmu i ideji organizatora pivnici Boris otvoren je i Prvi festival piva.

Prema riječima Željka Jelinića, direktora Festivala uzor za organizaciju jednog ovakvog događaja bio im je „Oktoberfest“ u Njemačkoj.

– Uradili smo jedan mali “Oktobar fest” 2010. godine u pivnici Boris koji je na našu veliku radost imao jako veliki odziv. Onda smo se odlučili da sve to prenesemo pod otvoreno nebo i ovdje se sve svodi na jedno opušteno druženje ispunjeno velikim brojem pivara, roštilja, dobre muzike, te lijepog raspoloženja.  Pivo se toči po promotivnim cijenama od 2,00 KM, a radno vrijeme Festivala je od 9.00 do 23.30, istakao je Jelinić.

Nakon zvaničnog otvaranja posjetitelji Festivala uživali su specijalitetima sa roštilja, pivu i tamburicama sve do ponoći.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook Fan stranici.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.