Koševo već podrhtava: Sarajevo za titulu, Sloboda za čast!

by admin
| 13:24

Fudbalska sudbina sutra će Husrefu Musemiću ispisati novu stranicu u njegovoj karijeri.

Ne tako davno sa bordo timom je na Koševu slavio titulu, a sada će na kormilu Crveno – crnih pokušati bivšem klubu maksimalno otežati put da se domognu još jednog trofeja. Bez nekoliko standardnih prvotimaca (Kiso, Mehmedagić, Ahmetović), FK Sloboda će učiniti sve da na gostovanju kod Sarajeva nastavi seriju od osam mečeva bez poraza.

“Biće ovo utakmica koja je za moje igrače veliki izazov. Većina njih nije imala i pitanje je kada će imati priliku igrati tako važnu utakmicu, pred tolikim brojem gledalaca i u takvom ambijentu. Sigurno je da će za njih to biti veliki sportski izazov u kome će učiniti sve da se pokažu u što boljem svjetlu”, poručuje Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih, te dodaje da je svjestan snage protivnika:

“Sarajevo je sigurno kvalitetnija ekipa. Sam položaj na tabeli to govori i ovo je utakmica koja im mnogo znači. Mi smo svoje stvari davno riješili i želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu.”.

Crveno – crni će derbi sa Sarajevom dočekati u Vogošći gdje su danas otputovali.

Utakmica Sarajevo – Sloboda igra se sutra (subota, 30. Maj) na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” sa početkom od 17 sati uz direktan TV prenos na BHT 1.

(TI/fksloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.