Univerzitetu u Tuzli i Internacionalni Burč univerzitet potpisali sporazum o saradnji

by admin
| 11:41
1010_untz
  •  
  •  
  •  
  •  

Rektor Univerziteta u Tuzli,  prof.dr. Enver Halilović i rektor Internacionalnog Burč univerziteta, prof.dr. Hüseyın Padem potpisali su u ponedjeljka na Univerzitetu u Tuzli Sporazum o međusobnom razumijevanju i saradnji.

Sporazum Univerziteta u Tuzli i Internacionalnog Burč univerziteta, predstavlja uspostave akademske i kulturne saradnje između dvije institucije.

Olakšat će članovima institucija daljnje razmatranje i razvijanje specifičnih programa saradnje od obostranog interesa. Saradnja će se odvijati kroz uzajamno povezivanje i razmjenu nastavnika, osoblja i studenata, zajedničko učešće i apliciranje za pristup fondovima namjenjenim obrazovnom, istraživačkom i umjetničkom radu, izvođenjem zajedničkih programa, simpozija, kongresa, seminara, kurseva, ljetnih škola, radionica i drugih vidova saradnje od uzajamnog interesa, razmjenom stručne literature, udžbenika i ostalih univerzitetskih publikacija.

Sporazumom su, između ostalog, dogovorene međusobne posjete, studijska putovanja i konsultacije nastavnika i naučnika oba univerziteta s ciljem međusobne razmjene iskustava u naučno-nastavnom procesu. Dogovorena je buduća sradnja dekana srodnih fakulteta oba univerziteta.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.