„Zašto je moja škola cool“: Poklon računare BH Telecoma dobilo deset škola u TK

by admin
| 13:05

BH Telecom je, kroz nagradne igre u proteklom periodu, dodijelio preko 2200 računara i preko 900 drugih multifunkcijskih uređaja za opremanje više od 400 škola u BiH, čime je   potvrđeno  da   ova kompanija,   jednim  od najvažnijih stubova drušvene odgovornosti, smatra  upravo posticanje mladih  na kreativnost  i aktivno  ulaganje u obazovanje mladih

Već je poznato  da se  škole sa područja TK, maksimalno uključuju u takmičenje koje organizira BH Telecom u zadnjih 10 godina,  pa je i  u ovom nagradnom ciklusu  njih 68 sudjelovalo u samom takmičenju.

Među 35 nagrađenih  škola čak  deset   je sa područja TK, a učesnici su osvojili ukupnao pedeset računara i dvadeset multifunkcionalnih uređaja kao i pravo na tehničko uvezivanje u „net kabinet“  koje obezbjeđuje BH Telecom.

 U ovom  petnaestom  takmičenju  ukupno je  sudjelovalo 267 škola sa prostora cijele BiH.

U dosadašnjih 15 takmičenja  na nivou djelovanja RD Tuzla, dakle  na prostoru TK uključujući i škole iz  Distrikta Brčko i gradova RS koji gravitiraju ovoj regiji,  153 škole su dobile  „net kabinet“ što znači da je podjeljeno 765 kompjutera i 226 multifunkcionalnih uređaja.

Isporuka osvojenih  nagrada, a prema izraženoj želji dobitnika, je počela 07.05.2015.  kada JU OŠ  Savfet –beg Bašagić Gradačac  obilježava Dan škole, a nastavljena  je  već  narednog dana  u Živinicama kada JU Druga osnovna škola Živinice takođe  obilježila svoj Dan Škole i Dan pobjede nad fašizmom, a potom su nagrade uručene i u ostalim školama čiji su učenici  osvojili ovu vrijednu račinarsku opremu.

Škole, dobitnice  nagrada (po  5 kompjutera sa licenciranim softverom  i 2 moderna multifunkcionalna uređaja)  ovog 15. ciklusa   „ZAŠTO JE MOJA ŠKOLA COOL ?“ su:

 1. JU DRUGA OŠ, Živinice   

 2. JU OŠ GRAČANICA, Živinice

 3. JU OŠ RAPATNICA, Srebrenik

 4. JU OŠ dr. Safet beg Bašagić, Gradačac

 5. JU OŠ KLOKOTNICA, Klokotnica

 6. JU OŠ Podorašje, Srebrenik

 7. JU OŠ Musa Čazim Čatić, Zelinja Donja

 8. JU OŠ Ivan Goran Kovačić, Gradačac

 9. JU OŠ BANOVIĆI, Banovići

10. JU OŠ DUBOKI POTOK, Srebrenik

Nova računarska oprema će  olakšati rad škola i doprinijeti postizanju još boljih obrazovno – odgojnih rezultata, općenito je mišljenje  uposlenika u nagrađenim školama, a posebno je istaknuto  zadovoljstvo  činjenicom da su učenici svojim radom i trudom tome doprinjeli. Kako je  ovoga puta o plasmanu odlučivao broj lajkova kandidiranih  video uradaka o školi, značajna je bila  i podrška roditelja nastavnika i ukupnog okruženja pa se  može s pravom reći da je ovo takmičenje uključilo osim  nastavnika, učenika, njihovih roditelja i širu zajednicu što daje posebnu vrijednost ovom takmičenju.

BH Telecom  već deset godina   organizira veliko nagradno takmičenje za sve osnovne, srednje i specijalne škole sa područja Federacije Bosne i Hercegovine. Za  petnaesto takmičenje sa  temom „ZAŠTO JE MOJA ŠKOLA COOL ?“ Nagradni fond iznosio je 200.000,00 KM (bez PDV-a), čime je  obezbjeđeno:  175 računara (35 škola sa po 5 računara), 70 multifunkcijskih uređaja (35 škola sa po 2 multifunkcijska uređaja) i Umrežavanje računara – usluga BH Telecoma.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.