Izbori 2012: Počela izborna šutnja u Bosni i Hercegovini

by admin
| 5:54
0909_izbori_2012
  •  
  •  
  •  
  •  

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) podsjeća sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija na obavezu poštivanja izborne šutnje neposredno pred izbore koji će se održati 7. listopada 2012. godine.

U poglavlju 16. Mediji izborni proces, Izbornog zakona, Član 16.11 se kaže: “U tijeku 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju. Period izborne šutnje traje do zatvaranja biračkih mjesta.”

Potpuna zabrana medijskog praćenja bilo kakvih izbornih aktivnosti će stupiti na snagu u subotu, 6. listopada 2012. godine u 07:00 sati, a trajat će do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedjelju, 7. listopada.

RAK također podsjeća na Član 16.10 Izbornog Zakona BiH u kojem se navodi: “U periodu od 48 sati prije otvaranja biračkih mjesta pa do zatvaranja biračkih mjesta neće se objavljivati rezultati istraživanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima.”

Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnijenja u vezi sa glasanjem i izborima stupila je na snagu u petak 5. listopada u 07:00 sati i traje do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedjelju, 7. listopada 2012. godine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.