Skraćenje puta M-18: Počinje gradnja mostova na novoj dionici Podpaklenik – Kladanj!

by admin
| 8:16
0310_ugovori
  •  
  •  
  •  
  •  

U prisustvu ministra prometa i komunikacija FBiH Envera Bijedića, jučer su u Kladnju potpisani ugovori za izvođenje radova na dva mosta na magistralnoj cesti M-18, dionica Podpaklenik – Kladanj.

Ugovore za dva lota potpisali su direktor kompanije HERING d.d . Široki Brijeg, Ladislav Bevanda i direktor JP Ceste Federacije BiH, Filip Vujeva.

LOT 1 podrazumjeva Izvođenje radova na M-18 Šički Brod – Sarajevo, most br 11. Ugovor u vrijednosti od 2.447.195,79 KM, a LOT 2 Izvođenje radova na M-18 Šički Brod – Sarajevo, most br 12. Ugovor u vrijednosti od 2.597.328,74 KM.

Most 11. je spregnuta konstrukcija sa četiri raspona, ukupne dužine 130 m dok je most 12. armirano-betonska konstrukcija pločasto-poprečnog presjeka, sa sedam raspona i dužine 155 m.

Poprečni presjek na oba mosta obuhvaća tri trake (sa trakom za spora vozila). Period izvođenja radova je oktobar 2012. – juni 2013. godine.

– Radovi na ovim mostovima spadaju u aktivnosti koje se izvode u svrhu izgradnje nove magistralne ceste kojom će se izbjeći putovanje preko prevoja Karaula i olakšati promet na ovom cestovnom pravcu – rekao je ministar Bijedić, a saošđteno je iz JP Ceste Federacije BiH.

Izgradnjom nove dionice puta, magistralna cesta Tuzla-Sarajevo bi trebala biti kraća za blizu 10 kilometara.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.