Univerzitet u Tuzli: Priznanja za profesore Murisa Đuga i Osmana Lačića

by admin
| 5:00
0310_untz
  •  
  •  
  •  
  •  

U Rektoratu Univerziteta u Tuzli Prorektorica za nastavu i studentska pitanja, prof.dr. Rejhana Dervišević jučer je upriličila prijem za profesore sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport prof. dr. Osmana Lačića i doc.dr. Murisa Đuga.

Cilj ovog prijema bio je uručivanje priznanja prof.dr. Lačiću kao najboljem predavaču na pomenutom fakultetu za vrijeme školovanja generacije studenata 2006/07. – 2010/11. godine, ali i uručivanja priznanja doc. dr. Đugu za afirmaciju Univerziteta u Tuzli na Svjetskom takmičenju u sportskom ribolovu.

Priznanje koje je uručeno prof.dr. Lačiću inicirano je od strane Udruženja studenata Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

– Prijedlog studenata da se profesoru dodijeli priznanje ukazuje na to da studenti itekako prepoznaju i prate kvalitet rada profesora. Ovakva jedna inicijativa studenata naravno je prepoznala takvog profesora, a nama učinila čast da prof. dr. Lačiću sa ponosom dodijelimo priznanje. Cijela akademska zajednica Univerziteta u Tuzli ulaže napore da visoko školski obrazovni proces bude što bliži našim studentima, te da im osigura budućnost utemeljenu na stečenom znanju i vještinama. Studenti su ravnopravni sudionici nastavno-naučnog procesa čije mišljenje je iznimno značajno u evaluaciji studija – istakla je Prorektorica prof.dr. Rejhana Dervišević.

Prof.dr. Lačić u svom obraćanju je kazao „Drago mi je da su studenti konačno krenuli, da prepoznaju i promovišu  dobro, nije mi drago zbog mene samoga. Radovao bi se isto tako da je i neki drugi kolega umjesto mene. Od naših studenata očekujem saradnju u nastojanju da poboljšavamo kvalitet studija“.

U svom obraćanju Predsjednik Udruženja studenata Fakulteta za Tjelesni odgoj i sport istakao je:

– Ovim izborom prof.dr. Lačića za najboljeg predavača u akademskoj 2006/07 – 2010/11. godini  želimo da potstaknemo druge profesore da rade na poboljšanju kvaliteta nastave i budu najbolji u tome.

Prof. Đug se zahvalio na priznanju:

– Mi predstavljamo jednu armiju sportaša koji dolaze iz malih sportova, koji nisu u našoj zemlji prepoznati, ali su u svijetu itekako cijenjeni i podržani.

Pohvalna je činjenica da je naša zemlja na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu od 37 država u ekipnom takmičenju zauzela osmo mjesto, dok se Đug pojedinačno upisao na 17. mjesto.

(TI/untz.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.