Tuzla u junu domaćin nove “Energe”: Veliko interesovanje izlagača iz Evrope i Azije

by admin
| 17:50

Međunarodni specijalizirani sajam energetike “ENERGA 2015”, svoje peto izdanje doživjet će u Tuzli u periodu od 9. do 12. juna/lipnja 2015. godine. 

U proteklim godinama Program “ENERGA”, kojeg čine sajamski i kongresno-prezentacijski sadržaji, potvrdio se kao prepoznatljiv događaji, koji se s pravom svrstava među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji. 

Ove godine za učešće u Programu “ENERGA” vladalo je veliko interesovanje, zbog čega su izlagački kapaciteti bili popunjeni dva mjeseca prije početka sajma. Tokom tri sajamaska dana u SKPC Mejdan u Tuzli, okupit će se više od 50 izlagača i učesnika u prezentacijskim sadržajima, a koji dolaze iz 11 evropskih i azijskih zemalja.

Kao i prethodnih godina, Program “ENERGA” će biti mjesto susreta predstavnika uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija koje svoja raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja, trendove i dostignuća moderne energetike, te različite oblike poslovne saradnje, prezentiraju stručnoj-relevantnoj javnosti. 
Organizatori i ove godine pripremaju stručno-naučne panele koji će najvećim dijelom tretirati aktuelna pitanja razvoja sektora energetike Bosne i Hercegovine, ali i regionalne teme iz ove oblasti. 

Prisustvo sajamskim sadržajima je besplatno, ali uz prethodnu registraciju putem sajamske web stranice www.tuzlanskisajam.ba  ili e-mail adrese [email protected] Tokom trajanja sajma, registracija posjetitelja će biti moguća i na sajamskom infopultu u SKPC Mejdan. 

Organizator programa “ENERGA 2015” je Tuzlanski sajam. 

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH. 

Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna / Gospodarska komora FBiH i Vlada Tuzlanskog kantona. 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.