UKC Tuzla: U posjeti francuski stručnjak prof. Jean-Francois Mathe

by admin
| 6:44
2609_ukc
  •  
  •  
  •  
  •  

U posjeti JZU UKC Tuzla i Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ovih dana boravi uvaženi francuski stručnjak Prof. Jean-Francois Mathe.

Već dugi niz godina saradnja JZU UKC Tuzla sa profesorom Matheom je na vrlo visokom nivou i u cilju je stalne edukacije i unapređenja znanja, posebno u oblasti neurorehabilitacije i urodinamike.

Jučer su se prof.dr. Elmir Čičkušić, direktor i Dr.med.sci. Nešad Hotić medicinski direktor JZU UKC Tuzla sastali sa profesorom Matheom i koordinatrorima u projektu saradnje sa Klinikom iz Nanta prof.dr.Suadom Kapidžić- Duraković i dr Maidom Zonić Imamović, mr.med.sci. te direktorom Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju prim.dr.Emirom Halilbegovićem.

Razgovaralo se o nastavku saradnje i mogućnostima koje ona u budućnosti može ponuditi. Jedan od projekata, već za narednu godinu, je zajednička organizacija seminara u oblasti neurorehabilitacije.

Prof. Jean-Francois Mathe trenutno obavlja i funkciju predsjednika Asocijacije Medicina Francuska-Bosna i Hercegovina te je susret bio prilika i da se razgovara o projektima saradnje koji se mogu implementirati u okviru rada Asocijacije.

Prema riječima, prof.dr.Elmira Čičkušića ova saradnja je veoma značajna za UKC Tuzla i mišljenja je da svakako u budućnosti treba da se razvija i da projektima budu obuhvaćene različite oblasti medicine.

(TI/UKC Tuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.