“Malo sutra.org”: Voodoo Cadillac otvara seriju koncerata u klubu BBCC Lukavac

by admin
| 8:13
2109_cadilac
  •  
  •  
  •  
  •  

UG “Malo sutra.org” večeras otvora koncrtnu sezonu u klubu “BBCC” Lukavac, u toku koje će promovisati više desetina mladih umjetnika iz različitih muzičkih pravaca, gradova, država.

Ovo je rezultat pozitivne priče, saradnje tuzlanskog udruženja “Malo sutra.org” sa lukavačkim Domom Kulture i pomenutim klubom.

Zacrtani cilj jeste svakog utorka predstaviti jednog Hip-Hop izvođača, četvrtak Punk/HC/Metal, dok je petak rezervisan za bendove eksperimentalnog zvuka.

Ovogodišnju sezonu otvaraju zabavom “Crno bijeli svijet” na kojoj će se posjetitelji svih generacija zabaviti muzikom iz ’70, ’80 i zaplesati Voodoo ples  uz grupu Voodoo Cadilac.

Psychobilly – rockabilly – rock bend Voodoo Cadillac iz Brčkog postoji od jula 2000. godine i od samog početka svira svoje pjesme gradeći vlastiti stil, proizvodeći mješavinu utjecaja njihovih najvećih uzora: The Cramps, Stray Cats, The Reverend Horton Heat, Partibrejkers.

U Travniku su 2001. snimili prve demo snimke (Laju na nas, Znam, znam i Rocker Boy), da bi ubrzo u Sarajevu snimili i prvi spot za pjesmu „Laju na nas“. Spot je promovisan na  medijima u BiH i šire.

Više o programu u klubu, kao i o aktivnostima udruženja, možete saznati na www.malosutra.org

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.