Tuzlanski kanton: U posljednja 24 sata 13 saobraćajnih nesreća, 14 osoba povrijeđeno

by admin
| 11:30

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila teške povrede, osam lakše, dok se za dva lica ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Dvadesetogodišnji suvozač u automobilu “daevo”, čiji su inicijali E.D, teško je povrijeđen, i zadržan je na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, dok je vozač tog automobila E.B. (20) lakše povrijeđen.

Oba lica su iz Tuzle, a nezgoda se dogodila kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kapiju i potporni zid kuće u Tuzli.

Policija je izvršila uviđaj, a o svemu je obaviješten kantonalni tužilac.

Pješak M.M. (55) iz Kalesije povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tuzla – Zvornik u mjestu Babajići, opština Kalesija, i prevezen je na Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su ljekari konstatovali da je zadobio lakše povrede.

Pješaka je udario automobil “mercedes”, kojim je upravljao A.H. (48) iz Kalesije. Policija je izvršila uviđaj i radi na dokumentovanju ove nezgode.

Vozač automobila “škoda oktavija”, čiji su inicijali, A.R. (39) iz Tuzle, teško je povrijeđen kada je na magistralnom putu Sarajevo – Tuzla, kod Kladnja, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta.

Povrijeđeni vozač prevezen je na Univerzitetski klinički centar Tuzla na liječenje.

Policija je izvršila uviđaj i radi na dokumentovanju saobraćajne nezgode, o kojoj je obaviješten i kantonalni tužilac. Nepoznata lica provalila su u supermarket u mjestu Suha kod Živinica i ukrala određeni iznos novca.

Policija je izvršila uviđaj i radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. O svemu je obaviješten kantonalni tužilac.

(TI)