Nakon ometanja u radu: Portal Boljatuzla.ba traži izvinjenje i pojašnjenje Panonike!

by admin
| 14:44
0409_boljatuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Kolege sa novoosnovanog portala boljatuzla.ba, danas su održali press konferenciju, povodom incidenta, u kojem je prema tvrdnjama ovog portala njihovi novinarima onemeogućen ulazak u kompleks Panonike prilikom otvranja trećeg panonskog jezera.

Haris Dedić, vlasnik i urednik spomenutog portala, kolegama je obrazložio razloga javnog oglašavanja.

– U subotu 1. septembra 2012 g. ekipi našeg portala je onemogućeno da prisustvuje ceremoniji svečanog otvaranja trećeg jezera u kompleksu Panonika. Na grub način, obezbjeđenje je od naših suradnika zatražilo da skinu kape koje su nosili, a na kojima je bio znak našeg portala. Nakon što to nisu učinili, onemogućen im je ulazak na pomenutu manifestaciju, a i građanima koji su preuzeli obilježja, ista su skidana. Napominjemo da je istovremeno i mnogo drugih subjekata radilo na pomenutoj lokaciji istu vrstu promocije za svoje usluge ili poslove koje obavljaju, što obezbjeđenju Panonike nije smetalo. Zbog svega toga se pitamo, kome to smeta Bolja Tuzla – istakao je Dedić.

Kako je danas rečeno Boljatuzla.ba je portal u privatnom vlasništvu, pokrenut prije dvije sedmice i nije u službi ni jedne političke opcije, a cilj joj je pravovremeno i  istinito informisanje građana Tuzle o svim zbivanjima u gradu.

– Ovaj incident smo prijavili Liniji za pomoć novinarima u BiH, Helsinškom Komitetu za ljudska prava BiH i Vijeću za štampu BiH. Od osoblja kompleksa Panonika ovim putem zahtjevamo da nam upute javno izvinjenje i  pojasne svoje postupke – rekao je Haris Dedić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.