Denis Sadiković u Gradini: Tuzlanski trener spašava srebreničkog premijerligaša!

by admin
| 19:58
2406_denis
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon lošeg starta u prvoj premijerligaškoj sezoni, Samira Adanalića, dosadašnjeg trenera ekipe Gradine iz Srebrenika, na klupi ovog kluba zamjenit će tuzlanski trener Denis Sadiković.

Srebreničani su u prva četiri kola, u tri domaće utakmice, osvojili samo dva boda i time uveliko zakomplikovali borbu za opstanak u društvu najboljih.

– Sadašnje bodovno stanje jeste otežavajući faktor, ali je i nešto što uskoro može biti klupska prošlost. Zasukat ću rukave, od igrača i uprave tražiti maksimalni anagažan i uvjeren sam da ćemo do kraja prvog dijela prvenstva pobjeći iz opasne zone – rekao nam je večeras Denis Sadiković, nakon što je dogovorio sve pojedinosti za klubom iz Srebrenika.

Sadiković se kao trener kalio u Slobodinim mlađim selekcijama, sa kojima je osvojio sve što se u BiH osvojiti može. Stručan rad ga je doveo i do mladih reprezentacija BIH, gdje je radio kao trener.

Kratko ali uspješno je prije dvije sezone vodio i prvi tim Slobode, koji je napustio nakon nesporazuma sa tadašnjim rukovodstvom.

U prošloj sezoni, iz slične situacije u kojoj se sada nalazi Gradina, spasio je prvoligaški status Krajišnika iz Velike Kladuše.

Zanimljivo je da je Sadiković, nakon nekoliko mjeseci bez angažmana, jučer imenovan i za trenera kadeta Slobode, ali će svoj status u matičnom klubu pokušati „zalediti“ do kraja sezone.

Tuzlainfo / N. Ć./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.