Novi profesionalni meč: Semir Delić sutra u ringu gala večeri “The Story” u Švicarskoj

by admin
| 17:18

U okviru 3. Fight Night “The Story”, koji se sutra u održava u švicarskom Oltenu, svoji drugi profi meč u ovoj godini imat će Semir Delić, borac tuzlanskog KBV Flek Tom-Cat.

Našem borcu u borbi od tri runde i K1 pravilima (kategorija -64 kg) suprostavit će se Sugee Duraisamy iz Švicarske, a na programu će biti ukupno 20 borbi u kickboksu i thaiboksu.

-Odlično sam se spremio za ovaj meč, a iza mene su stvarno dobri treninzi, te se s pravom nadam da ću i u drugoj ovogodišnjoj profi borbi ostvariti pobjedu. Pobjeda u Ulmu mi je dala samopouzdanje, i vjerujem da ću i sutra izaći kao pobjednik – rekao nam je Semir Delić nakon većerašnje press konfernecije na kojoj je najavljen sutrašnji spektakl.

U meču večeri snage će odmjeriti turski borac Kazim Carman i domaćin Guido Kessler. U ostalim borbama tamošnjoj publici će se predstaviti borci iz Grčke, Francuske, Belgije, Austrije, BiH, Poljske, Njemačke, Makedonije, Italije, Indije, Holandije, Slovačke, Kosova i Švicarske.

Sam nastup našeg takmičara na ovoj manifestaciji je promocija za Bosnu I Hercegovinu, a vjerujemo da će novom pobjedom Semir Delić napraviti i uspjeh  više.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.