Na terenima stadiona Tušanj: Počela deseta „Otvorena zabavna škola fudbala“

by admin
| 9:57
2108_danska
  •  
  •  
  •  
  •  

„Otvorena zabavna škola fudbala“, u ovdašnjoj sportskoj javnosti poznata kao Danska škola fudbala, u Tuzli na Gradskom stadionu Tušanj počela je u ponedjeljak 20. augusta.

Manifestaciju koja se održava deseti put otvorio je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Sportski projekat „Otvorena zabavna škola fudbala“ organizovan je od strane danske nevladine organizacije CCPA (Cross Cultures Project Association), u saradnji sa UEFA, a u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH.

Radi se o humanitarnom projektu, koji koristi zabavne igre i pedagoški „FunFootball“ koncept, kao alat za stimuliranje procesa demokratije, mira, stabilnosti i socijalne kohezije, te za uspostavljanje prijateljstva i sportske saradnje između različitih grupa i institucija (općine, fudbalski/nogometni savezi, klubovi, osnovne škole, lideri, treneri, itd.).

„Otvorena zabavna škola fudbala“ predstavlja dio općinskog sportskog programa koji se odnosi na podršku dječijem i omladinskom sportu. Škola je potpuno besplatna i namijenjena je djevojčicama i dječacima u dobi od 6 do 12 godina, a do sada ju je pohađalo preko 2000 mališana sa područja Tuzle.

Generalni pokrovitelj manifestacije, kao i ranijih godina, je Općina Tuzla, dok je organizator Sportski savez općine Tuzla, u partnerstvu sa JU Gradski stadion Tušanj na čijim terenima se i održavaju treninzi u okviru ovog projekta.

Tuzlainfo / tuzla.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.