Kineski privrednici u posjeti TK-u: Interes pokazali za termoelektrane i aerodrom!

by admin
| 16:39
2108_vladatk
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstavnici „China  Gezhouba Group Corporation“,  Ronny Van Den Broeck, Yuan Jiafu i Dr. Hasan Topčagić danas su posjetili Tuzlanski kanton i održali sastanak sa premijerom Tuzlanskog kantona gospodinom Seadom Čauševićem.

Tema razgovora bila je predstavljanje mogućih projekata na području Tuzlanskog kantona koji se planiraju realizovati, s posebnim akcentom na projekat „Termoelektrana Blok 7“,  „Termoelektrana Banovići“,  “Međunarodni aerodrom Tuzla – regionalni kargo centar sa Air parkom“,  i drugi.

Predstavnici jedne od 20 najvećih kompanija u Kini dali su  podršku  planiranim aktivnostima, te izrazili  spremnost da finansijski potpomognu projekte iz oblasti energetike i rudarstva.

Tokom sastanka  predstavljeni su ukupni energetski potencijali Tuzlanskog kantona te istaknut značaj Tuzlanskog kantona kao centra regionalnog razvoja strateški važnih privrednih grana, kao što su energija, rudarstvo i industrija, što ovom industrijskom bazenu daje primat, s obzirom da je najveća koncentracija industrijskih kapaciteta u Bosni i Hercegovini, ali i regionu smještena na ovom prostoru.

Osim premijera Čauševića , današnjem sastanku prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Željko Knežiček i savjetnica premijera Jasna Hivziefendić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.