Prodajna izložba u „Mercatoru“: Pomoć Dnevnom centru za starije osobe!

by admin
| 12:07
1608_mercator
  •  
  •  
  •  
  •  

Crveni križ TK-a i Rotary klub „Leda“ organizuju, 17. i 18. augusta, u Mercator Centru Tuzla, prodajnu izložbu unikatnih ručnih radova koje su izradile starije osobe, korisnici usluga Dnevnih centara.

Građani Tuzle mogu posjetiti ovu interesantnu prodajnu izložbu, u petak i subotu, u periodu od 9 do 12 sati i od 15 do 18 sati, a kupovinom oslikanih predmeta od stakla, slika, broševa i drugih mogu  učestvovati u akciji prikupljanja sredstava za finansiranje aktivnosti u Dnevnim centrima.

Ova izložba je jedna od aktivnosti koje Crveni križ TK realizuje u okviru projekta „Općina Tuzla-grad za sve generacije“ koji ima za cilj da razvija međugeneracijsku solidarnost i utiče na smanjenje socijalne isključenosti starih osoba koje žive u svojim domovima, institucijama za stare kao i mladih osoba.

-Crveni križ Tuzlanskog kantona, već dvije godine, u saradnji sa Mercatorom BH, uspješno realizuje aktivnosti prodajnih izložbi radova korisnika centara. Naglasila bih da nam ta podrška mnogo znači zbog toga što  je Mercator Centar Tuzla mjesto koje svakodnevno posjećuje veliki broj građana, što dodatno motiviše korisnike naših Dnevnih centara za izradu predmeta koje su u prilici ponuditi građanima, kaže Jadranka Duraković, sekretar CK TK.

Mercator BH d.o.o. želi da, kao pravi dobar susjed, učešćem u ovoj aktivnosti, inspiriše i svoje kupce i poslovne partnere da podrže projekat međugeneracijske solidarnosti „Općina Tuzla-grad za sve generacije“.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.