Općina Tuzla demantuje KSBiH: Nismo primili zahtjev, a reprezentaciju bi rado ugostili!

by admin
| 12:51
opcina_tuzla

Nakon jučerašnjeg medijskog istupa Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara KSBiH-a, u kojem je kao glavne krivce za izostanak reprezentativnih utakmica naše košarkaške reprezentacije u Tuzli, označio Općinu Tuzla i Tuzlanski kanton, saopštenjem za javnost se oglasila Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla.

U saopštenju se navodi:

Općina Tuzla i Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti nisu primili zahtjev, upit ili molbu od Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, ni pismenim ni usmenim putem, a vezano za organizaciju kvalifikacionih utakmica košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, u Tuzli.

Prema tome ovakav zahtjev nije odbijen, kao što nikada do sada nije odbijen ni jedan zahtjev, ni jedne reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, za korištenje sale JP SKPC „Mejdan“, za održavanje utakmica ili mečeva.

Ukoliko čelnici Košarkaškog saveza smatraju da reprezentacija Bosne i Hercegovine treba odigrati , kvalifikacionu utakmicu u Tuzli, potrebno je da Općini Tuzla (kao osnivaču JP SKPC „Mejdan“) upute pisani zahtjev, i mi ćemo tom zahtjevu sa zadovoljstvom udovoljiti.

Građanima Tuzle bilo bi zadovoljstvo bodriti našu reprezentaciju, kojoj želimo uspjeh u ovim kvalifikacijama i plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji – navodi se u saopštenju:

(TI)

Vezani tekst: Iz KSBiH tvrde: Općina Tuzla i TK-a nisu željeli ugostiti Reprezentaciju BiH!