Iz KSBiH tvrde: Općina Tuzla i TK-a nisu željeli ugostiti Reprezentaciju BiH!

by admin
| 14:28
1008_bih-izrael
  •  
  •  
  •  
  •  

Utakmicom sa Latvijom 15. augusta u Sarajevu, košarkaška Reprezentacija BiH će početi kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo.

Za razliku od nekoliko prethodnih kvalifikacijskih takmičenja, tuzlanska publika ovaj put neće imati priliku u svom gradu gledati najbolje bh. košarkaše, koji su redovno punili dvoranu Mejdan.

U KSBiH-u su otvoreni  po pitanju označavanja krivca za to, što će Mejdan i dalje samo sanjati, za naše prilike, velike košarkaške utakmice.

– Na adrese nadležnih u Općini Tuzla i Tuzlanskom kantonu smo slali dopise i molbe da nađu način da ugoste našu reprezentaciju u jednoj od kvalifikacijskih utakmica. Ali su na sve naše pozive, nažalost ostali gluhi. Svjesni smo da bi imali podršku od 7.000 ljudi, jer je Tuzla definitivno košarkaški grad. Bilo smo spremni iz druge dvoran dovesti i koševe u Mejdan, jer oni nezadovoljavaju uslove. Ali očigledno je da ti ljudi nemaju sluha za sport, a što se uostalom vidi i kroz cjelokupnu situaciju u tuzlanskom sportu danas – istakao je između ostalog Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH-a u razgovoru za Radio Kameleon.

Sve domaće utakmice BiH će u kvalifikacijama igrati u dvorani “Mirza Delibašić” i to protiv Latvije 15. avgusta, Gruzije (21.), Holandije (2. septembra) i Rumunije (8.). Termini gostovanja su 18. avgust u Almereu (Holandija), 24. u Sibiji (Rumunija), 30. u Rigi (Latvija) i 5. septembar u Tbilisiju (Gruzija).

Inače, posljednju utakmicu u Mejdanu košarkaška reprezentacija BiH je igrala 07. septembra 2008. kada je rezultatom 77:71 savladana ekipa Izraela.

Tuzlainfo / N. Ć./ Foto: Sa posljednje utakmice Reprezentacije BiH u Mejdanu

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.