Nova akcija Lions cluba Tuzla: Udruženju građana oštećenog vida donirali 2000 KM

by admin
| 19:07

Lions klub Tuzla obezbjedio, a danas i uručio vrijednu  donaciju namijenjenu članovima Udruženja građana oštećenog vida Tuzla.

Radi se o novčanoj  donaciji u vrijednosti  2.000 KM, koje će UGOV Tuzla iskoristiti za organiziranje Međunarodnog sportskog takmičenja-smotre “Medjunarodni turnir u govornom pikadu”, te dijelom za svoje redovne aktivnosti.

-Lions club je podržao dvije akcije za dobrobit slijepih osoba, a to su Novogodišnje druženje najmlađih članova Udruženja i čitanje udžbenika za deveti razred koji su pohađala tri člana Udruženja. Donacija Lionsa tim je značajnija što smo za organizaciju ovog takmičenja već dobili dio sredstava od Grada  Tuzla, ali koja nisu bila dovoljna da realizujemo planirano. Taj sport prilagođen osobama oštećenog vida kod nas nas je zaživio prije nekoliko godina, a naša želja je da se u dogledno vrijeme formira i liga na području BiH – istakla je Tifa Tučić, predsjednica Udruženja građana oštećenog vida Tuzla.

Primarno djelovanje Međunarodnog udruženja Lions klubova, pa tako i Lions kluba Tuzla je pomoć slijepim i slabovidnim osobama i drugim osobama kojima je pomoć potrebna.

-Mi ovom akcijom ne završavamo priču vezanu za aktivnosti UGOV-a. Dio ovih sredstava će pomoći organizaciji spomenute manifestacije, a u narednom periodu ćemo se posvetiti i realizaciji započetog projekta ugradnje taktilnih oznaka na raskrsnicama, kako bi se povećala sigurnost i obezbijedio veći nivo inkluzije slijepih i slabovidnih građana Tuzle – istakla je Sabina Mujezinović, predsjednica Lions cluba Tuzla.

Ranijim aktivnostima Linos club Tuzla je u saradnji sa Gradom Tuzla dogovorio ugradnju taktilnih oznaka na raskrsnicama kod Doma penzionera, MUP-a i Tenisa, a projekat bi se u kasnijoj fazi širi prema staroj jezgri grada. Vrijednost projekta je 100.000 KM, a polovinu sredstava obavezao se obezbijediti Grad Tuzla.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.