UKC Tuzla: Partnerstvo sa firmom „Bauerfeind” donosi bolje efekte poslovanja

by admin
| 9:35

Vlada TK dala je jučer saglasnost na opredjeljenost Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, Odjeljenju za protetiku i ortotiku Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, za uspostavljanje javno-privatnog partnerstva sa firmom „Bauerfeind” d.o.o.

Na osnovu Studije opravdanosti projekta za uspostavljanje partnerstva sa privatnim sektorom. Univerzitetsko klinički centar Tuzla primio pismo namjere tvrtke „Bauerfeind” d.o.o. Sarajevo, kojim je iskazan interes ove komapnije za eksternalizaciju (outsourcing) protetske i ortopedske radione UKC Tuzla, kroz zajednički projekat.

Radi se o partnerstvu sa Univerzitetsko kliničkim centrom Tuzla, Odjeljenjem za protetiku i ortotiku Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s ciljem poboljšanja i proširenja usluga u segmentu poslovanja ortopedije i rehabilitacije.

-Projekat javno-privatnog partnerstva se postavlja kao odgovor za rješavanje trenutnog stanja na UKC Tuzla. Projekat je nastao iz potrebe Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla da eliminiše negativne efekte poslovanja. Ulaganjem finansijskih sredstava od strane privatnog partnera uz kadrovske potencijale kojima raspolaže navedeno Odjeljenje stvara se jača pozicija na tržištu i bolji kvalitet u proizvodnom kapacitetu. Partnerstvom bi se znatno uštedilo vrijeme i resursi UKC Tuzla jer UKC Tuzla neće imati potrebu skladištenja repromaterijala – obrazloženo je u prijedlogu za davanje saglasnosti na uspostavljanje javno-privatnog partnerstva.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.