MUP TK: U septembru edukacija policijskih službenika po standardima EU!

by admin
| 9:01
0101_muptk
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je u prostorijama MUP TK-a održan sastanak v.d. policijskog komesara Envera Skenderovića i Andreasa Fellnera, dugoročnog eksperta ispred projekta IPA 2010 – Podrška EU iz oblasti provođenja zakona BiH, sa saradnicima.

Ovom prilikom, razgovarano je o realizaciji projekta Evropske unije u okviru komponente VII (Policijska tijela na nivou entiteta i kantona), u sklopu kojeg je planirano stručno usavršavanje i edukacija policijskih službenika, u skladu sa međunarodnim i standardima Evropske unije.

Naime, realizacija navedenog projekta planirana je za mjesec septembar 2012.godine, nakon razgovora sa predstavnicima svih kantonalnih MUP-ova o detaljima projekta i temama planirane obuke, namijenjene za srednje i visoko rangirane policijske službenike.

Ispred Uprave policije MUP TK-a danas je delegiran određen broj tema, koje se odnose prije svega na oblast borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, zakonsku regulativu i sl., obzirom da bi unapređenje znanja i vještina na ovim područjima, bilo iznimno korisno u efikasnijem obavljanju redovnih poslova i zadataka.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.