Poziv nezaposlenim ženama: Do kraja jula aplicirajte za jednokratnu finansijsku pomoć!

by admin
| 8:01
3006_zene
  •  
  •  
  •  
  •  

Do 31.07.2012. otvoren je javni poziv za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim ženama u okviru inicijative Interventni fond za žensko poduzetništvo.

Ovim putem Interventni fond za žensko poduzetništvo, Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE pozivaju sve nezaposlene žene da se ohrabre i kandidiraju svoju ideju za sufinansiranje u maksimalnom iznosu od 1500,00 KM.

Od sredstava iz prošlogodišnjeg Fonda devet nezaposlenih žena je dobilo finansijsku injekciju za pokretanje sopstvenog posla.

Sredstva će biti dodijeljena kao podrška odabranim, najboljim, poslovnim idejama nezaposlenih žena iz Bosne i Hercegovine, na ime nabavke sredstava za rad, opreme, repromaterijala i sl., kao i za obrtna sredstva.

Sve zainteresirane žene do 31.07.2012. moći će preuzeti zahtjev za apliciranje na web stranici www.infohouse.bawww.101razlog.ba iwww.fondacijacure.org, kao i u kancelarijama Udruženja INFOHOUSE na adresi Zagrebačka 18, Sarajevo i Fondacije CURE, na adresi Dolina 1, Sarajevo.

Početna finansijska sredstva Interventnog fonda za žensko poduzetništvo u iznosu od 10.000 eura osigurala je Sparkasse Bank.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.