FK Sloboda: U utorak prva sjednica nove Uprave, ko će biti direktor?

by admin
| 10:42
1007_meske

Novi Upravni odbor FK Sloboda koji je predložio predsjednik Mersed Kovačević, a koji tek treba da zvanično imenuje i Skupština kluba, prvi put će se sastati u utorak (24. juli).

– Radit će se drugačije, jer odluke neće donositi samo jedan čovjek, nego Upravni odbor zajedno. Također, trudit ćem ose da sve što radimo bude javno i transparetno i da o tome javnost bude blagovremeno obavještena – rekao nam je Mersed Kovačević, prvi čovjek tuzlanskog prvoligaša.

Pored najktuelnijih problema vezanih za obezbjeđivanje uslova ekipi za rad, na prvoj sjednici klupske Uprave bit će govora i o načinu izbora direktora kluba kojeg u Slobodi nema već mjesecima. Podsjećamo, nedavno je na mjesto sportskog direktora imenan Denis Karić.

Novi Upravni odbor FK Sloboda pored predsjednika Merseda Kovačevića čine Ademir Salkić (NLB banka), Fuad Baraković (privatni poduzetnik), Nermin Čolić (privatni poduzetnik), Vahdet Hasić (privatni poduzetnik), Zlatko Fazlić (privatni poduzetnik), Damir Ćilimković (pravnik) i Hajrudin Ćilimković (predsatvnik Općine Tuzla). U Upravni odbor će biti imenovani i predstavnici Vlade TK-a i još jedan predstavnik Općine Tuzla.

Tuzlainfo / A. V./