Stranka za BiH Tuzla: Mlade ne koristimo da lijepe plakate, nego da budu birani!

by admin
| 12:23
2007_stranka_za_BIH
  •  
  •  
  •  
  •  

Lista kandidata Stranke za BiH za OV Tuzla, za predstojeće lokalne izbore u oktobru 2012. godine ima daleko najmlađu listu od svih ponuđenih biračima Tuzle – istaknuto je na današnjem predstavljanju izborne liste ove stranke za Općinu Tuzla.

S pravom se može reći da je Stranka za BiH u Tuzli uspješno prošla reorganizaciju i da je dosljedna onoga što je obećavala, a to je potpuno podmlađivanje i osvježavanje stranačke infrastrukture.

Tako na listi kandidata za OV Tuzla, od ukupno 33 kandidata, čak 24 kandidata nema još 40 godina, procentualno to je čak 79,20 %, čime se ruku na srce ne može pohvaliti nijedna druga stranačka struktura u Tuzli, koje kada su mladi u pitanju puno obećavaju, a na liste uglavnom dolaze oni stariji ili oni koji su sa mandatom vijećnika bar osam i više godina.

Mladi više neće biti glasačka mašinerija, oni neće samo lijepiti plakate i raditi za druge i birati za druge, oni su u Stranci za BiH dobili pravu priliku, da budu birani.

Također, želimo napomenuti da preko 80% ovih kandidata nikada do sada nisu bili niti na jednoj izbornoj listi i gotovo svi imaju visoku naobrazbu.

Među imenima kandidata, su i neka poznata lica  ovog grada  glumac Emir Zec, direktor poslovnice banke Adnan Sijerčić, profesori Kenan Mandžić i Nihad Zahirović, dr. Elvedin Osmanović, mladost koja je odrasla u ovom gradu i koja sigurno zna kako ga učiniti ljepšim.

Tu su još i nekadašnji najj tinejdžer Tuzle Nedim Aličić, novinar Refik Topić, menadžeri Alija Šehović, Jasmin Jogunčić, uzorne radnice, supruge i majke Meliha Mešić, Selma Džambić, kćerka poginulog borca A BiH Berina Zenuni itd…

Kada je u pitanju kandidat za načelnika općine Tuzla Stranka za BiH  neće imati svog kandidata, ali za naredne lokalne izbore sigurno hoće i to će opet biti neko iz ove plejade mladih i sigurno je i to da neće biti stariji od 35 godina.

Bilo je puno špekulacija oko toga koga će od ponuđenih kandidata za načelnika Tuzle  podržati ovi mladi ljudi, ali i cjelokupno članstvo Stranke za BiH u Tuzli.

Naš odgovor na to pitanje je jasan „Onoga ko se bude zalagao u svojoj kampanji za mlade, školovane i visoko-obrazovane ljude“, te bolji i ljepši život običnih građana, siromašnih i gladnih, razvoj i stvaranje poslovnog ambijenta za zapošljavanje tuzlanske mladostii, onoga ko se bude zalagao da se tuzlacima osjećaju svi koji žive na cijeloj teritoriji Općine Tuzla, bez obzira na naziv Mjesne zajednice i sl.

Naš glas neće dobiti ni demagog ni politolog već onaj ko se istinski nametne kao narodni načelnik, koji će živjeti zajedno sa građanima, a ne pored njih.

Građanima Tuzle nudimo opciju da konačno glasaju za svoju djecu.

TI / Press služba OO S BiH Tuzla

Foto: Adnan Sijerčić i Refik Topić na današnjoj press konferenciji

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.