ZZOTK-a: Rok za uplatu premije zdravstvenog osiguranja produžen do 16. jula

by admin
| 16:09
1001_markice_ZZOTK
  •  
  •  
  •  
  •  

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavještava osigurana lica da je rok za uplatu  godišnje premije osiguranja za 2012. godinu produžen do 16. jula tekuće godine i ovo je treće produženje ove godine.

Rok važenja premije osiguranja za 2011. godinu istekao je zaključno sa 30.04.2012. godine. Visina premije osiguranja za 2012. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranom licu.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona  na

šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

Nakon uplate premije osiguranja za 2012. godinu ista se aplicira u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osiguranog  lica.

Po isteku utvrđenog  roka, premiju osiguranja za 2012. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se po prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju kod Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do predviđenog roka imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio troškova zdravstvene zaštite prilikom korištenja iste u skladu sa Odlukom o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.