Deset godina prijateljstva Tuzle i Ravene: Danas prezentacija implementiranih projekata

by admin
| 6:35
opcina_tuzla

U povodu obilježavanja deset godina prijateljstva i saradnje između Općine Tuzla i Provincije Ravena, delegacija Provincije Ravena boravi u zvaničnoj posjeti Općini Tuzla.

Tim povodom realizovan je projekat „Mladi jadranske zone“, u okviru kojeg je prošlog mjeseca organizovana radionica mozaika, te su realizovane i određene aktivnosti na kompletiranju ranije implementiranih projekata.

Spoemnutim povodom svečano će se obilježiti i realizacija projekata „Ugradnja solarnog sistema za pripremu tople vode u Domu za djecu bez roditeljskog staranja“ i „Osposobljavanje odvodnje oborinskih voda u dvorištu Doma za djecu bez roditeljskog staranja“.

Navedeni projekti su implementirani u decembru 2011. godine, a finansirani su iz sredstava Regije Emilija Romanja, Provincije Ravena i Općine Tuzla.

U sklopu boravka delegacije Provincije Ravena koju čine Gabrielle Rossi, predsjednik Vijeća Provincije, Gianni Bessi, podpredsjednik Izvršne vlasti Provincije, Jacopo Berti, vijećnik u Vijeću Provincije i Alberto Rebucci, direktor Sektora proizvodnih aktivnosti i politika Evropske zajednice u 10 sati delegacija će posjetiti Doma za djecu bez roditeljskog staranja a u 11 sati zajedno sa domaćinima održati press konferenciju u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

(TI)