Načelnik Imamović primio premijera Vlade ZDK-a i učesnike pješačkog pohoda Zenica-Potočari!

by admin
| 20:07
0507_prijem_nacelnik
  •  
  •  
  •  
  •  

Općinski načelnik, Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je danas premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Fikreta Plevljaka, sa  saradnicima, kao i učesnike pješačkog pohoda Zenica – Potočari, koji su danas boravili u Tuzli.

U ugodnom razgovoru sa učesnicima pješačkog pohoda Zenica – Potočari, načelnik Imamović i premijer Plevljak su se interesovali za zdravstveno stanje učesnika, te im čestitali na spremnosti da daju svoj doprinos obilježavanju 17. godišnjice stradanja civila u Srebrenici.

Učesnici pješačkog pohoda će se pridružiti Maršu mira Srebrenica, a danas se nalaze na jednodnevnom odmoru u Tuzli.

Načelnik Imamović i premijer Plevljak današnji susret su iskoristili i kako bi razmijenili informacije o najznačajnjim aktivnostima na svojim područjima. Tako je načelnik goste upoznao sa osnovnim pravcima razvoja Tuzle, kao i sa aktivnostima vezanim za usvajanje i realizaciju Akcionog plana energetski održivog razvoja općine.

S obzirom da je Općina Tuzla jedna od rijetkih lokalnih uprava u BiH koja je usvojila Akcioni plan energetski održivog razvoja, te već postigla značajne rezultate na poboljšanju energetske efikasnosti, goste iz Zenice je posebno zanimala ova oblast, tako da je dogovoreno da se ubrzo nastave konkretniji razgovori o saradnji u oblasti energetske efikasnosti.

Nakon prijema u Općini Tuzla, načelnik Imamović je sa gostima obišao grad i posjetio Panonska jezera.

(TI/tuzla.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.