FK Sloboda: Sjednica Skupštine u srijedu, Zahirović podnosi ostavku!

by admin
| 20:29
1506_davud
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon popriličnog odugovlačenja, sjednica Skupštine Fk Sloboda, na kojoj bi se trebale obznaniti smjernice funkcionisanja kluba u narednom periodu, održat će se naredne srijede.

U pripremi Skupštine, kojom će predsjedavati Edib Kravić, s obzirom da je dosadašnji predsjednik Bahrudin Bajramović podnio ostavku, kako saznajemo ostavku će podnijeti i Davud Zahirović, dosadašnji predsjednik kluba.

O razlozima ostavke na Skupštini će govoriti sam Zahirović ili će obrazloženje dostaviti u pisanoj formi, a kako saznajemo od njegovi bliskih saradnika, ponudit će svoj anagažman u novoj Upravi ili Skupštini kluba, te dalju finansijsku pomoć, kao što je to nesebično činio i u ranijem periodu.

Ko će zamjeniti Zahirovića vjerovatno znaju u Inicijativnom odboru za saziv nove Skupštine u kojem se najvećim dijelom nalaze ljudi bliski tuzlanskoj općinskog vlasti, koja bi se u narednom peirodu, zajedno sa Vladom TK-a trebala više miješati u rad tuzlanske sportske svetinje.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, predsjednik Skupštine bit će Mirsad Muharemagić, član bivšeg saziva Skupštine i uposlenik JU „Gradski stadion Tušanj“.

Ostale kadrovske kockice od Stručnog štaba do predsjednika kluba, bit će posložene u periodu između naredne i izborne Skupštine kluba, koju treba sazvati što prije, jer svaki izgubljeni dan je dan manje priprema za ekspresni povratak u društvo najboljih bh. ekipa.

Tuzlianfo / A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.