Završen Festival „Pozorište bez granica 2012“: Građanima Tuzle šest besplatnih predstava!

by admin
| 9:32
0207_draft
  •  
  •  
  •  
  •  

Međunarodni festival pozorišta sa područja Balkana “Pozorište bez granica 2012”, koji tuzlanski “Draft teatar” organizuje već 12. put, uspješno je okončan prošlog vikenda.

U okviru festivala, koji je bio dio manifestacije „Ljeto u Tuzli“, prikazano je šest predstava, čijim je izvedbama publika bila očigledno zadovoljna, a zadovoljstvo realizovanim ne kriju niti organizatori.

– Program je bio raznovrstan i kvalitetan u šta su se mogli uvjeriti svi oni koji su proteklih sedam dana pratili predstave. Također, vrijedi istaći i pohvale gostujućih teatara, čiji su predstavnici bili oduševljeni gradom, gostoprimstvom ovdašnjih ljudi, te organizacijom festivala. Bez obzira na poteškoće sa kojima se susrećemo, upravo zbog tih ljudi i naše vjerne publike, već počinjemo raditi na pripremi 13. festivala – rekao nam je Dragan Tešić, direktor Draft teatra.

Tokom festivala od 24.-30. juna u Domu mladih Tuzla, Trgu slobode i BKC-u, izvedene su predstave  „A, E, I „ Teater „ HARLEKIN“ Postojna (Slovenija), „LJUBAV“, DRAFT teatar Tuzla, „TUNEL“ autorski projekat Gavrila Jovanovića, Bijeljina, „NA PRVOJ CRTI BRAKA“ Gradsko kazalište Beli Manastir (Hrvatska), „MI TAKO MOŽEMO DO SUDNJEGA DANA“ DIS teatar Banja Luka i „MISTERY“ Teatro „Petro Marco“ Vlora (Albanija).

Posljednjeg dana festivala, prigodnom svečanošću u Motelu Rudar uz prisustvo brojnih gostiju i prijatelja, obilježeno je i 20 godina rada Draft teatra.

Tom prilikom, institucijama i pojedincima koji su proteklih godina dali svoj doprinos u radu ovog teatra, uručena su i priznanja „Draftova ogledala“.

(TI) / Foto: Detalj sa posljednje izvedene predstave “Mistery”

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.