Održana Izborna skupština: Mirsad Kukić novi predsjednik SDA TK-a

by admin
| 12:33

Mirsad Kukić novi je predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona.

 

Kukić je izabran jučer na izbornoj Skupštini SDA TK u Tuzli sa 75 glasova. Ukupan broj članova Skupštine koji su glasali je 141. Pored Mirsada Kukića, kandidati za predsjednika ove stranke u najmnogoljudnijem kantonu bili si Denijal Tulumović, koji je dobio 53 glasa, te Ismet Osmanović sa 13 glasova – piše Bportal.ba.

Na početku izborne skupštine prisutnima se obratio Amir Fazlić, dosadašnji predsjednik KO SDA TK, te poručio da je SDA TK u proteklom periodu imala niz dobrih rezultata, ali i niz problema koje je morala rješavati.

– Kao dosadašnji predsjednik KO SDA TK, zadovoljan sam kadrovima koji su vodili KO, koji je u ovom momentu najjači KO u BiH, KO koji samo u tri općine nema svog načelnika- rekao je on.

Novoizabrani predsjednik KO SDA TK Mirsad Kukić izjavio je za Fenu da s obzirom na izuzetno komplikovano stanje u TK ovo u datum trenutku nije nagrada, već je jedna velika obaveza, gdje sigurno treba donositi teže odluke.

– Zbog toga sam se i kandidovao i spreman sam prvo mijenjati politiku prema privredi, razmišljati o realnom sektoru o novom zapošljavanju ljudi – poručio je Kukić.

(TI)