Poziv nezaposlenim ženama: Aplicirajte za jednokratnu finansijsku pomoć!

by admin
| 6:01
3006_zene
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru inicijative Interventni fond za žensko poduzetništvo, Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE objavljuju javni poziv nezaposlenim žanama za jednokratnu novčanu pomoć.

Sredstva će biti dodijeljena kao podrška odabranim, najboljim, poslovnim idejama nezaposlenih žena iz Bosne i Hercegovine, na ime nabavke sredstava za rad, opreme, repromaterijala i sl., kao i za obrtna sredstva.

Sve zainteresirane žene od 30.06.2012. do 31.07.2012. moći će preuzeti zahtjev za apliciranje na web stranici www.infohouse.ba, www.101razlog.ba i www.fondacijacure.org, kao i u kancelarijama Udruženja INFOHOUSE na adresi Zagrebačka 18, Sarajevo i Fondacije CURE, na adresi Dolina 1, Sarajevo .

Početna finansijska sredstva Interventnog fonda za žensko poduzetništvo u iznosu od 10.000 eura osigurala je Sparkasse Bank.

Podsjetimo, INFOHOUSE  i Fondacija CURE pokrenule su inicijativu za formiranje Interventnog Fonda za žensko poduzetništvo 2011. godine kao pilot projekat s ciljem da se finansiraju najbolji projekti žena namijenjenih njihovom samozapošljavanju pod sloganom „Nećemo karanfil, hoćemo posao!

U toj godini neposredno je novčano podržano šest poduzetničkih ideja iz različitih gradova i privrednih djelatnosti, a Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE uspjeli su naknadno osigurati donaciju u vidu repromaterijala za  još tri ideje pristigle na javni poziv.

(TI) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.