„Viva žene“: Samo u prošloj godini pružili podršku za više od 400 žrtava torture!

by admin
| 6:57
2706_viva_zene
  •  
  •  
  •  
  •  

„Vive Žene“, organizacija iz Tuzle koja svoje dugogodišnje djelovanje bazira na radu sa tarumatiziranim porodicama i pojedincima, i ove godine je obilježila 26. juni Međunarodni dan podrške žrtvama torture.

Manifestaciju „Svijet bez torture“, uz moto „Rehabilitacija je pravo – rehabilitacija uspijeva“, orgarnizovali su na platou šetališta Slana Banja u saradnji sa Biroom za ljudska prava iz Tuzle, a uz podršku Evropske unije.

Manifestaciju, čiji je cilj podsjetiti društvenu zajednicu na  obavezu rehabilitacije svih žrtava torture, zvanično otvorio Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla.

Kako je istakla Mima Dahić, kooridinatorica u Udruženju „Vive Žene“, u toku 2011. godine „Vive Žene“ su pružile podršku za 423 osobe koje su preživjele torturu.

U okviru programa posjetittelji su mogli pogledati retrospektivnu izložbu slika „Vive žene – pet godina u borbi protiv torture“, autora Senada Pirića – Čupe, novinara portala Tuzlarije, te pogledati likovne radove mališana iz Podrinja i kulturni program u kojem su učestvovali Vokalni ansambl „Iskre“, UKUD „Zvonko Cerić“, Plesni klub Sandoval i HUG „Zemlja djece“.

Tuzlainfo / Foto: Dio izložbe Senada Pirića i radova djece iz Podrinja

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.