Posjeta Sloveniji: Gradonačelnik Ljubljane ugostio delegaciju Tuzlanskog kantona

by admin
| 12:22
2506_ljubljana2
  •  
  •  
  •  
  •  

Delegacija Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Seadom Čauševićem i predsjednikom Skupštine Slađanom Ilićem, boravila je nedavno u posjeti Ljubljani, a domaćin posjete bio je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković.

Privredna, ekonomska i kulturna saradnja bile su glavne teme ove posjete, a govorilo se i o drugim mogućnostima unapređenja odnosa Slovenije i naše zemlje, odnosno Ljubljane i Tuzlanskog kantona.

Posjeta Ljubljani od velikog je značaja za naš kanton, s obzirom da imamo već razvijenu i dobru ekonomsku i privrednu saradnju. „Zadovoljstvo mi je da sam gost ovog grada, on fascinira ljepotom i nije nikakvo čudo što ga zavolite na prvi pogled …” zapisao je u knjigu utisaka premijer Čaušević.

Delegacija Tuzlanskog kantona je tokom boravka u Ljubljani posjetila Tehnološki park u Ljubljani, koji kroz promociju i pružanje usluga i potrebne infrastrukture, motivira tehnološki poduzetnički potencijal u regiji.

Upriličena je i posjeta muzeju grada Ljubljane koji, svojim raskošem i brojem izloženih eksponata, spada u red najljepših i najvažnijih u regiji.

Delegaciju su, osim premijera i predsjednika Skupštine TK, činili i ministrice obrazovanja, nauke i kulture te zdravstva, Nađa Avdibašić Vukadinović i Nada Pavlović Čalić, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Knežiček i poslanik u Skupštini TK Ferhat Mustafić, a uzvratna posjeta se očekuje već početkom septembra.

(TI) / Foto by ljubljana.si

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.